Svenska Regionala Flygplatser

Svenska Regionala Flygplatser

Ett helt nytt inrikesflyg

136 direktdestinationer varav 107 utrikes, från 36 flygplatser. För första gången finns nu en sammanställning på alla de direktdestinationer som Sveriges regionala flygplatser erbjuder.

– Nu kan vem som helst på ett enkelt sätt jämföra alla regionala flygförbindelser till och från Sverige, säger Peter Larsson, VD för Svenska regionala flygplatser.

På Regionala flygdagen presenterar Svenska regionala flygplatser sin nya hemsida www.flygplatser.se som mycket enkelt anger avreseorter och direktdestinationer. Den allmänna bilden av inrikesflyget är oftast att det bara finns en linje från de regionala flygplatserna till Stockholm. Men den nya web-sidan illustrerar det faktum att Sverige sedan en tid verkligen har fått ett helt nytt inrikesflyg.

Idag kan man från de 36 regionala flygplatserna sammantaget nå 136 direktdestinationer. 107 av dessa är utrikes destinationer. Utvecklingen har gjort att idag har 18 av de 36 regionala flygplatserna, alltså var annan flygplats, egna utlandsdestinationer. Idag finns t ex direktlinjer mellan Norrköping-Helsingfors. Linköping-Amsterdam. Växjö-Köpenhamn. Karlstad-Oslo eller Örebro-Köpenhamn. Dessutom erbjuder de regionala flygplatserna Sveriges största utbud av charter-resmål.

– 136 direktdestinationer innebär sedan ett evinnerligt antal anslutningar vidare ut i världen. Nu är detta möjligt från hela Sverige och inte bara från storstäderna, säger Peter Larsson.

Dessutom börjar nu en begynnande så kallad in-charter verksamhet att ta fart. Alltså inkommande turister som flyger direkt till de regionala flygplatserna i Sverige. Detta ger Sverige en unik möjlighet att ta del av den starka turisttillväxt som växer internationellt. Regeringens mål är att fördubbla turismen i Sverige under en tjugoårsperiod. En ökad turistström till de regionala flygplatserna hjälper då också till att nå andra mål som ökad tillväxt och fler arbetstillfällen för alla delar av Sverige.


Pressmeddelanden

Visa alla

Nyhetsbrev

Visa alla